Ανοξείδωτες Μονωμένες Καμινάδες

Οι περισσότερες παλαιές κατοικίες έχουν για τον λέβητα (είτε πετρελαίου είτε αερίου) καμινάδες κατασκευασμένες από διάφορα υλικά όπως αμίαντο, γαλβανισμένη λαμαρίνα, ελενίτ και κάποιες άλλες είναι χτισμένες με τούβλα η τσιμεντόλιθους και σοβατισμένες.

Το κυριότερο πρόβλημα με αυτές τις καμινάδες είναι οι υγροποιήσεις των καυσαερίων αφού κανένα από τα παραπάνω υλικά δεν είναι μονωτικό. Έτσι τα καυσαέρια μέχρι να φτάσουν στο υψηλότερο σημείο της καμινάδας και να βγουν στην ατμόσφαιρα, χάνουν την υψηλή θερμοκρασία τους με αποτέλεσμα να υγροποιούνται. Οι υγροποιήσεις των καυσαερίων με την σειρά τους δημιουργούν προβλήματα υγρασίας στην τοιχοποιία και χαλάνε την αισθητική των χώρων γύρω από την καμινάδα αφού τα καυσαέρια που υγροποιούνται μαυρίζουν τα πάντα γύρω τους. Ένα μεγάλο ποσοστό υγροποιημένων καυσαερίων όμως που δεν απορροφάται από την τοιχοποιία (και στην περίπτωση που δεν έχει τοποθετηθεί ταυ αποστράγγισης στην καμινάδα) επιστρέφει στον λέβητα με αποτέλεσμα σιγά σιγά να τον διαβρώνει.

Σε αυτές τις παλιές καμινάδες λοιπόν προκειμένου να φτάσουν τα καυσαέρια επάνω χωρίς υγροποιήσεις ρυθμίζαμε τον λέβητα έτσι ώστε να τα βγάζει πολύ πιο ζεστά αγνοώντας την υπερβολική κατανάλωση καυσίμου.

Αντικαθιστώντας λοιπόν την παλιά σας καμινάδα με μία ανοξείδωτη μονωμένη διπλού τοιχώματος, ελαχιστοποιείτε τις υγροποιήσεις, κάνετε οικονομία καυσίμου και παρατείνετε την ζωή του λέβητά σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>