Θερμοστατικές κεφαλές

Οι θερμαντικές απαιτήσεις σε κάθε χώρου του σπιτιού μας δεν είναι ίδιες. Πόσο μάλλον όταν αυτές μεταβάλλονται με την χρήση κάποιων ηλεκτρικών συσκευών (πλυντήριο, κουζίνα, φωτισμός κ.τ.λ.). Επίσης η θερμοκρασία του κάθε δωματίου μεταβάλλεται ξεχωριστά από την ανθρώπινη παρέμβαση (άνοιγμα παραθύρων) και από τον προσανατολισμό του δωματίου (βορράς, δύση, ανατολή, νότος). Πολλές φορές βλέπουμε μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας σε χώρους του σπιτιού μας από αρχική λάθος μηχανολογική μελέτη (λάθος υπολογισμός απωλειών). Επίσης οι προσωπικές απαιτήσεις για θερμότητα του κάθε μέλους τις οικογένειας είναι διαφορετικές. Ένα δωμάτιο ενός μωρού ή ενός ηλικιωμένου τις περισσότερες φορές χρειάζεται παραπάνω θερμοκρασία από το σύνηθες.

Ο απλός θερμοστάτης που έχουν τα περισσότερα σπίτια το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ρυθμίσει την θέρμανση των χώρων κατά προσέγγιση αφού το σημείο αναφοράς του είναι το σημείο στο οποίο είναι τοποθετημένος, με αποτέλεσμα την άσκοπη κατανάλωση πετρελαίου χωρίς το ιδανικό αποτέλεσμα.

Οι θερμοστατικές κεφαλές είναι συσκευές που τοποθετούνται σε κάθε σώμα ξεχωριστά και ελέγχουν την ποσότητα εισόδου ζεστού νερού στο κάθε σώμα βάσει της θερμοκρασίας του κάθε χώρου. Έτσι μπορούμε σε κάθε χώρο να ρυθμίσουμε διαφορετική θερμοκρασία ανάλογα με το μέλος της οικογένειας που τον χρησιμοποιεί και ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Ανάλογο παράδειγμα είναι ότι κατά την διάρκεια της νύκτας δεν χρειάζεται να σπαταλάμε ενέργεια για να ζεστάνουμε την κουζίνα το σαλόνι η το γραφείο ενώ το πρωί που θα ξυπνήσουμε θέλουμε να τα βρούμε έτοιμα.

Οι θερμοστατικές κεφαλές χωρίζονται σε χειροκίνητες και αυτόματες ψηφιακές και είναι πολύ εύκολες στην τοποθέτηση τους. Μπαίνουν σε όλα τα είδη των σωμάτων και κάνουν οικονομία έως και 35%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>