Ο ήλιος αποτελεί πηγή ενέργειας και εξοικονόμησης χρημάτων

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι ένα πλήρες σύστημα που ζεσταίνει νερό χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο την ηλιακή ενέργεια. Χρησιμοποιείται ευρύτατα στις χώρες που έχουν έντονη και συχνή ηλιοφάνεια όπως είναι και η Ελλάδα. Σήμερα στην Ελλάδα πάνω από ένα εκατομμύριο καταναλωτές χρησιμοποιεί ηλιακό θερμοσίφωνα για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα είναι μια από τις κύριες κατασκευάστριες χώρες ηλιακών θερμοσιφώνων.

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας χαρακτηρίζεται μια από τις καθαρότερες και πιο αποδοτικές συσκευές που χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Στην διάρκεια της ζωής του ένας ηλιακός εξοικονομεί περίπου 2500€ από τους λογαριασμούς ρεύματος με τιμές 2005 ενώ αποφεύγεται η έκλυση περίπου τριάντα τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Κάθε ντους που κάνουμε με ηλιακό θερμοσίφωνα ισοδυναμεί με τρία κιλά λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Οι ηλιακοί που χρησιμοποιούμε έχουν πιστοποίηση solar keymark από την Ευρωπαϊκή επιτροπή προτύπων όπου αποτελεί το καθολικά αποδεκτό ‘’διαβατήριο’’ για εθνικά χρηματοδοτικά σχήματα και επιδοτήσεις.
Έχουμε διάφορους τύπους ηλιακών θερμοσιφώνων όσο αναφορά την χωρητικότητα του δοχείου σε λίτρα ( 120, 160, 200, 320), το εμβαδό των συλλεκτών η αλλιώς της θερμαινόμενης επιφάνειας (2τ.μ./2,6τ.μ./3τ.μ./4τ.μ.) και τον τρόπο λειτουργίας (ρεύμα/ήλιος/λέβητας).

Θα χαρούμε να έρθουμε σε επαφή μαζί σας και με μια δωρεάν επίσκεψη στο χώρο σας να σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση σύμφωνα με τις ανάγκες σας και να σας δώσουμε την αναλυτική προσφορά μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>